Lichtkoepels zijn fantastisch

Vandaag wil ik het met jullie hebben over iets waar ik mijzelf laatst noodgedwongen in moest verdiepen: lichtkoepels. Toen ik lange tijd geleden mijn huis kocht, zat er eentje in het platte dak van de aanbouw. Ik had er nooit over nagedacht en eigenlijk nam ik de koepel en het licht dat daarmee de kamer binnen kwam als vanzelfsprekend. Totdat er langzaam maar zeker lekkage begon op te treden. Ik moest hem toen afdekken en toen merkte ik pas wat voor hoeveelheid daglicht binnen komt door de koepel. Omdat mijn dakkoepel volgens de expert dusdanig verouderd was, werd mij aangeraden om een nieuwe aan te schaffen. Een dure aangelegenheid, dacht ik, maar niets bleek minder waar. Je kunt tegenwoordig erg goedkope lichtkoepels kopen bij tal van speciaalzaken, maar ik kwam uit bij licht-koepels.be; een webshop waar je gemakkelijk meerdere modellen kunt bekijken en waarin uitgelegd wordt wat je aan elke koepel hebt. Handig!

lichtkoepels

Dak koepel bestellen

Met wat deskundige hulp had ik al gauw de ideale koepel op het oog. Sterker nog, ideale koepels. Want toen ik eenmaal op de site aan het rondneuzen was, ontdekte ik ook de daglichtbuis. Hiermee kun je een koepel op een schuin dak plaatsen en het licht naar omleiden naar de onderliggende kamer. Prachtig systeem, waardoor ik nu lekker veel licht in huis op. Ook op extra slaapkamers waar ik eerst maar licht kreeg van één of twee kleine raampjes. Hoe dan ook, de koepels voor op het dak werden snel geleverd en volledig voorzien van materiaal. waardoor hij makkelijk te plaatsen was, aldus een kennis van mij. Ik ben zelf immers niet zo handig ;-).

koepel plaatsen